GR 21/09/2020

Op 21 september 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Laat Jonge bomen niet “verdorsten”

Gemeenteraadslid Hilde Lampaert vraagt aan het stadsbestuur beter zorg te dragen voor Jonge bomen.

Er worden jaarlijks heel wat bomen geplant op ons grondgebied en dat is goed. Maar diezelfde Jonge bomen (bv op de middenberm) zien doodgaan van het gebrek aan water is minder goed: zonde van het geld en zonde voor de boom.

Hilde Lampaert vraagt dan ook dat de Groendienst gebruik maakt van waterzakken. Die waterzakken laten het water heel geleidelijk in de grond sijpelen waardoor de wortels het water kunnen opnemen. Met een camion water komen “kiepen” heeft geen zin, dat gaat dwars door de bodem heen of verdampt en is dus ook waterverspilling en dat kunnen we ons in periodes

van droogte niet permitteren.

 

De gemeenteraad in elke Eeklose huiskamer

Gemeenteraadslid Hilde Lampaert vraagt de live streaming van de gemeenteraad opnieuw in te voeren.

“Wat ook de reden is waarom het de vorige keer is misgelopen, live streaming van de gemeenteraad is goed en verhoogt de communicatie naar en de betrokkenheid van onze burgers.”

Heel veel gemeenten en steden hebben tegenwoordig live streaming en nu dus ook Lievegem.

“Eeklo kan niet achterblijven in de digitalisering en dus moet op korte termijn de gemeenteraad weer te volgen zijn vanuit de huiskamer.”

 

Campagne “Veilig voetpad”

Gemeenteraadslid Rudi Desmet pleit voor méér politie controle op het gebruik van steps en fietsen op onze voetpaden.

Voor fietsers is het duidelijk: enkel kinderen jonger dan 10 jaar mogen op het fietspad fietsen. Al de rest hoort thuis op het fietspad maar blijkbaar begrijpt niet iedereen dat.

Steps mogen enkel op het voetpad indien ze niet sneller gaan dan het wandeltempo en daar ligt het probleem: steps gaan véél sneller dan het wandeltempo en zeker de elektrische. Dit veroorzaakt gevaarlijke situatie voor voetgangers en bewoners die met hun auto uit de parking/garage komen.

Nu Eeklo digitale informatieborden heeft, kunnen deze bovendien misschien ook gebruikt worden om een campagne “veilig voetpad” te voeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is