afsluiten van N9 omwille van wekelijkse markt

Op 28 juni 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

N-VA heeft vragen bij de verkeersmaatregelen naar aanleiding van de terugkeer van de wekelijkse markt naar het centrum

 

N-VA vindt dat de markt thuishoort in het centrum, als dit praktisch haalbaar is. Dit deel van het besluit steunen we volledig. Echter, het verkeersvrij maken van de N9, met de daarbij horende omleggingen via Oostveldstraat, Kriekmoerstraat, Vrombautstraat en Boelare, gedurende 9 weken, is een ondoordachte maatregel. De circulatie van de marktgangers wordt goed georganiseerd, de consequenties worden in anderen hun schoenen geschoven.

Al jaren vraagt N-VA, bij monde van gemeenteraadslid Danny Plaetinck, dat er maatregelen genomen worden tegen de onveilige verkeerssituatie in de Oostveldstraat: “Materiële schade, vrachtwagens, bussen en tractoren die op het fietspad én voetpad uitwijken, zijn dagelijkse kost, en het is enkel wachten op een zwaar ongeval. De Oostveldstraat staat bekend als het meest zwarte punt in de verkeersproblematiek van Eeklo. In plaats van een oplossing te zoeken voor het verkeersprobleem doet men er nog een schepje bovenop.”

Ook voor de bewoners van en rond de Stationsstraat loopt het fout: gedurende 9 weken zullen de bewoners van de Stationsstraat niet meer in of uit hun garage kunnen van 5 uur ’s ochtends tot 14 uur in de namiddag. Gedurende 9 weken zullen de handelaars uit de zijstraten van de Stationsstraat niet meer bereikbaar zijn.

Bij een éénmalig evenement, zoals de jaarmarkt, zal er bij iedereen wel genoeg tolerantie zijn voor de uitzonderlijke verkeersmaatregelen, maar dat men dit voor negen opeenvolgende donderdagen moet ondergaan, én straks nog eens een vierdaagse autovrije N9 (17 tot 20 september), kan op geen begrip rekenen. Een omleiding voor werken in Sint-Laureins via de Boelare, waardoor deze niet meer te gebruiken is voor de wekelijkse markt, weegt blijkbaar zwaarder dan de veiligheid van een groot deel van Eeklo.

Wij vragen een beter verkeersplan dat wél doordacht is. In naam van de veiligheid, en in naam van de bereikbaarheid van de Eeklose burgers en handelaars.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is