Tony De Lille met ruime aanhang naar stadhuis

Op 19 november 2013

Rolstoelgebruiker Tony De Lille uit de Kaaistraat was gisteravond op post in de gemeenteraad. Hij kwam er, met een ruime delegatie, luisteren naar hoe het stadsbestuur het probleem rond het brugje aan zijn voordeur zou aanpakken.

Die ruime delegatie was wel nodig, want Tony moest, op een gewone stoel, de trappen van het stadhuis op worden gedragen tot aan de raadszaal.

N-VA-raadslid Hilde Lampaert kaartte De Lilles probleem aan en pleitte voor een menselijke oplossing. ‘De gang verlagen is geen oplossing, daarvoor is het trottoir te smal, slechts 2,5 tegel breed. Zonder die brug is Tony gedoemd om thuis te blijven.’

De reactie van het stadsbestuur was, voor het talrijk opgekomen publiek, ontgoochelend, want schepen Christophe De Waele (Open VLD) zei dat, vermits het om een persoonlijk dossier ging, het punt niet in openbare zitting, maar in geheime zitting moest worden behandeld.

Intussen vernamen we dat beide partijen al aan tafel hebben gezeten, dat de technische dienst ter plaatse is komen kijken en dat inderdaad naar een oplossing wordt gezocht. Intussen mag het brugje alvast blijven staat tot 31 december, tegen dan moet een definitieve oplossing worden gevonden.

‘Wij zijn persoonlijk aanspreekbaar, maar willen dit debat niet via Facebook voeren’, zegt De Waele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is