Stadsfontein Eeklo wordt teruggeplaatst

Op 9 december 2011

Onder deze titel publiceren Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws de heraanleg van het Van Hoorebekeplein.

“De wijze waarop de trottoirs er aan de seniorie nu al meer dan tien jaar bijliggen, zijn een gevaar voor de vele honderden voetgangers die er dagelijks van en naar de academies, bibliotheek of Herbakker passeren. 
De stad kon echter niet ingrijpen zolang het geen eigenaar van het plein was. Die dading is nu afgerond, zodat nu wel werk kan gemaakt worden van een heraanleg. ‘Eindelijk, dit is een dossier van zeventien jaar oud dat nu kan worden afgerond', zegt burgemeester Koen Loete (CD&V).

Vorig jaar nog protesteerde N-VA Eeklo tegen de aankoop van het plein om de eenvoudige reden dat het niet van goed beheer getuigt als de overheid slecht of niet onderhouden eigendommen met niet alleen verborgen maar zelfs blootliggende gebreken begint te kopen .

Dossiers afronden, als je alleen maar toegeeft en de stad laat opdraaien voor de kosten kan je alle dossiers oplossen. Eens te meer een dossier dat de Eeklose burgemeester weer laat betalen door zijn stadsgenoten. Ze zullen hem zeer dankbaar zijn.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is