Eekloos woningbeleid heeft gefaald.

Op 19 oktober 2011

 Eeklo heeft , onder de dwang van een  jarenlang  kortzichtige CD&V bestuur, gefaald in zijn woningbeleid. Sinds tientallen jaren is voorrang verleend aan een eenzijdige woonpolitiek. Een te zwaar accent op te kleine en sociale verkavelingen  heeft een gezonde mix van sociale woningen, residentiële verkavelingen en villawijken  in de weg gestaan. Vele rasechte Eeklonaren  maar ook nieuwkomers die zich hier wilden vestigen, hebben het hazenpad gekozen. Eerst naar Lembeke en Kaprijke in de jaren zeventig en tachtig. Sindsdien is de vlucht naar Aalter, Maldegem, Ursel, Knesselare en Zomergem op gang gekomen en blijft maar voortduren. Bovendien  werd de vernieuwing van  oude stadskern zodanig lang  verwaarloosd dat de leegstand en de verkrotting in de kleine centrumstraten een kanker is geworden. Het zuigt ook een bevolkingsgroep aan elders niet meer terecht kan en de OCMW-last van Eeklo ieder jaar doet toenemen.

 Het stadsbestuur heeft nog maar eens een studie besteld over het grondbeleid in Eeklo. Een overbodige enquête,want iedereen weet al jaren wat er mis loopt .

Meer inwoners voor Eeklo is maar goed indien daarvoor voldoende en aangepaste woningen en gronden beschikbaar gemaakt worden. Dat is momenteel niet het geval. Teveel nieuwe Eeklonaren moeten het stellen met vervallen woningen.

De leegloop van Eeklo door mensen die in omringende gemeenten op zoek gaan naar grotere kavels moet vermeden worden, orakelt Loete nu. Waarom is dit in het verleden niet gebeurd? Hoe dat met de schaarse bouwgronden in Eeklo gerealiseerd zal worden, komt geen antwoord.

Het stadsbestuur houdt best op met het lanceren van holle slogans en valse beloften, die de Eeklonaar meer misleiden dan de problemen aanpakt.

Maar dat het woningbeleid in Eeklo heeft gefaald, daaraan twijfelt zelfs het eigen daarvoor verantwoordelijke stadsbestuur niet meer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is