EEKLO KIEST BEST ZELF ZIJN BURGEMEESTER

Op 21 oktober 2011

 

In zijn genegen reclameblad roept Loete zichzelf al uit tot kandidaat burgemeester voor de komende zes jaar. Of hoe zelfoverschatting kan leiden tot een waanbeeld. Tot nader orde is het nog altijd de kiezer, dus de Eeklonaar zelf, die zal beslissen wie de volgende kandidaat burgemeester wordt. Enige bescheidenheid is blijkbaar aan Loete niet toebedeeld. Maar dat is geen nieuws.

Dat de CD&V hem tot lijsttrekker heeft aangeduid, toont de zwakte waarin deze partij zich momenteel bevindt. Het parcours dat de huidige burgemeester de jongste vijf jaar heeft afgelegd is inderdaad niet om te juichen. Gedane beloften worden niet ingevuld. Het burgemeesterschap wordt herleid tot vriendelijk lachende foto’s en goedkope populariteit in het genegen reclameblad. Een echt beleid kwam niet van de grond. Het is triest dat de CD&V zich moet neerleggen bij een lijsttrekker die goedkope populariteit tot bekwaamheid verheft.

Opmerkelijk en daarvan het gevolg is het afhaken van belangrijke CD&V- veteranen op de lijst. Dat Erik Matthijs zich niet meer verkiesbaar stelt spreekt boekdelen.” Hij wenst volgend jaar geen kandidaat meer te zijn “ zo stelt het reclameblad. Duidelijker kan het niet gezegd worden. Matthijs heeft blijkbaar genoeg van dit kleutergedoe en steekt dit niet onder stoelen of banken. Dirk Van de Velde, bij vorige verkiezingen nog eerste op de CD&V lijst, wordt weggeduwd naar een derderangspositie. De ontmoediging en ontgoocheling over de stijl waarmee Loete zijn burgemeesterschap invult weerspiegelt zich bovendien in de vele interne twisten en spanningen die de CD&V momenteel teisteren.

Het programma tenslotte dat hij voor de komende zes jaar vooropstelt slaat alle records van de stilstand. Nog maar eens worden gedane en niet uitgevoerde beloften als nieuwe vondsten verkondigd. Het wordt tijd dat Eeklo afstand neemt deze beloftecultuur. Eeklo heeft nood aan een burgemeester die leiderschap en verantwoordelijkheid aankan.

Daarom kiest de Eeklonaar best zelf zijn kandidaat burgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is